london nystart - kapitel 1

Publicerat: 2013-01-01 // Kl: 23:03:00 // Kategorier: London - Nystart // Kommentarer: 1

Sofia hade ingen aning om hur mycket denna kväll skulle ändra hennes liv, hela hennes tillvaro skulle förändras och aldrig bli sig likt igen. Valet hon gjort att ta sitt pick och pack och sticka till London skulle visa sig vara det bästa som hänt. 18 år och boendes i London.

Om sanningen skulle fram var det att hon för två månader sedan gjort slut med sin pojkvän, som gjorde valet lätt för henne. Sofia orkade inte se Oskar gå runt på gatorna hemma i Helsingborg, och varje gång de såg varandra var det som om ”looks could kill”. Oskar hade tagit det hårt även om det var hans beslut. Och att se Sofia så oberörd gjorde honom förbannad. Han hade förföljt henne och tillslut klarade hon inte av det längre och nu satt hon här på ett varmt klinkergolv i badrummet och målade tånaglarna. Det var fest ikväll och då skulle man göras fin från topp till tå. Allt skulle vara top-notch.

Hannah som Sofia träffat de första dagarna i London hade bjudit med Sofia på en fest i en lägenhet i de lyxigare delarna av London och Sofia var mer än exalterad, hon var hög på livet. Det här kunde trots allt bli bra ändå, tänkte Sofia och log. Första månaderna hade varit kämpiga men med lite hjälp från sina föräldrar och att hon äntligen hade hittat ett jobb hade gjort att hon nu kunde betala hyran och även unna sig något då och då. Det gick uppåt och framtiden såg ljus ut för Sofia.

Sofia klär på sig sin enkla svarta klänning. Den klädde hennes figur snyggt och framhävde hennes kurvor på ett bra sätt. Sofia studerade sig  spegeln, tog på ett extra lager mascara och sen var hon good to go. Hannah hade lovat att möta upp Sofia i Sofias lägenhet och mindre än tio minuter senare stod Hannah i Sofias hall och tog av sig ytterjackan.

”You look lovely, Darling” Utbrister Hannah och kindpussar Sofia. ”Look at that body.”

“Tack, tack. Du ser inte så dum ut själv… Ska jag kalla dig miss Universe?” Skämtar Sofia. Hannah skrattar och snurrar runt ett varv innan hon tar drinkglaset som Sofia erbjuder henne. Sofia studerar Hannah och biter sig själv i underläppen. Sofia kollade på sin spegelbild i spegelhallen och studerade sig själv igen. Kanske var hon för underklädd? Men att klä upp sig allt för mycket var inte Sofias grej och Sofia nöjde sig med att bara addera ett smycke till.

Tjejerna drack några drinkar till och snart var de nere på gatan och vinkade in en taxi. Sofia hade aldrig känt sig så lycklig som när hon och Hannah gick in i lyxlägenheten och välkomnades med var sitt champagneglas. Sofia tog en klunk utav champagnen och kollade runt. Lägenheten var verkligen enorm jämfört med Sofias egen lägenhet. Fukten låg tät, sommaren hade verkligen slagit till hårt i år. Sofia vandrade längre in i lägenheten med Hannah, som presenterade Sofia för andelen för många fulla människor som knappt skulle komma ihåg Sofia nästa morgon när spriten hade lämnat deras kroppar och de ligger bakfulla i sängen, men Sofia var lycklig ändå. Här fanns ingen som visste vem hon var, ingen som visste hennes historia och hon behövde verkligen inte bry sig om att skämma ut sig, alla hade nog med att fylla på sina glas så fort drickan tog slut.

Sofia kollade åt sidan och märkte att Hannah hade försvunnit från hennes sida och stod nu och kysstes med den som Sofia antog var Hannahs kille. Sofia hade inte träffat honom, bara hört hur snygg och snäll han skulle vara utav Hannah. Sofia log och gick fram och blandade en ny drink, en starkare denna gång, det skulle behövas om hon skulle våga släppa loss bland dessa människor.

Några timmar senare står Sofia och dansar i takt till musiken. Hon hade fått i sig några fler drinkar men hon var inte helt borta. Hon känner hur händer läggs runt hennes midja och snart står hon dansandes med en total främling. Sofia var inte helt nykter och hade hon varit det hade hon förmodligen puttat bort killen med en gång. Men nu gjorde hon det inte, det kändes bra. Han verkade inte vara den farliga typen, tänkte Sofia, när hon granskade honom. Svart hår och bruna vänliga, dock något berusade, ögon och ett fint leende som avfyrades mot Sofia när han upptäckte att Sofia granskade honom. Sofia log tillbaka och han drog henne närmre sig när en lugnare låt började spelas. 

 

____________________________________________________________________________________________


Det var då alltså del 1! Jag hoppas ni gillar det och att ni gärna ger mig konstruktiv kritik! Det är en lite "mognare" novell eller vad man ska säga men jag hoppas ni gillar det ändå!

Gott nytt år på er också! Hoppas 2012 varit bra för er och att 2013 blir minst lika bra!


Kommentarer
Postat av: Nathalie - Noveller

Hey!

Du skriver superbra, verkligen. Det ser ut att kunna utveckla sig till något riktigt bra. Det enda? Ja, längre kapitel? Men det kan man ju bara ta som en komplimang.

Gott nytt år!

Svar: Tack så mycket! :)Det blir längre kapitel men hade inget bra slut på första, därför det blev kortare :)

Gott nytt år själv! :)
Moa Lundström

2013-01-02 @ 00:40:37
URL: http://torpenbergs.blogg.se/noveller


Innan du kommenterar tänk på att:
-Kommentarer som anses stötande mot mig raderas direkt!!
-Ingen spamming, Tack!
-Alla andra kommentarer och frågor är mer än välkomna!
-Jag gör gärna bloglovin' byten, bara till att fråga!
Tack på förhand!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback






One Direction Novell Blogg

Besökstoppen

RSS 2.0